Att betta på motorcykelsport

Det finns flera olika motorcykelsporter man kan spela på och i denna artikel kommer vi ta upp lite som kan vara bra att tänka på när man ska spela på just motorcyklar.

Vad kan man egentligen spela på?

Mästerskap

Hos spelbolag är detta det allra vanligaste alternativet att spela på, och det innebär helt enkelt att man satsar på vinnande lag i en speciell tävling. Som spelare kan det också vara bra att se lite extra på om bookmakern tillåter att man också kan spela på förarnas placeringar eftersom detta kan ge högre värde. Som spelare gäller det dock att välja med förnuft.

Konstruktion

I detta alternativ spelar man på vilket team man tror kommer att ta hem det allra största antalet poäng under hela säsongen. Ofta kan teamen värdera detta högre än vilka poäng förarna får individuellt. Det kan därför komma att påverka de eventuella andra spel man vill satsa på.

Snabbaste varvet

Många spelsajter och bookmakers erbjuder riktigt bra odds på de förare som har den allra snabbaste tiden under loppet. Detta är inte, som många tror, den mest troliga, alltså loppets vinnare.

Förare mot förare

Om man är intresserad av att spela på förare som krigar mot varandra är detta helt rätt alternativ att välja. Det finns en hel del bookmakers som erbjuder odds på att spelare ska vinna över varandra. Om man gör bra research kan man verkligen gynnas av oddsen.

Speciella odds

Många gånger kan bookmakers som Unibet erbjuda speciella odds på vissa sporter inom grenen motorcykel.

Håll koll på banan

I regel är det som så att varje motorcykel inom sporter har egna speciella svagheter samt styrkor. Dessutom är varje bana känd för att ha sina olika utmaningar, men hur fungerar egentligen de olika motorcyklarna på de olika banorna?

Yamaha

Just denna tillverkare har sedan länge varit känd för att kunna producera motorcyklar som har bra bromsar samt mycket bra kurvtagning. Det innebär att cykeln lämpar sig för hög fart och även för mer kurviga banor.

Honda

De motorcyklar som kommer från Honda kan många gånger ha lite problem med långa kurvor där motorcykeln måste ligga i vinkel under en lägre tid. Detta har varit känt i stallen under många år så ofta väljs denna cykel endast för banor med få eller korta kurvor.

Motorcyklar från Honda och Yamaha är båda enormt snabba, men man kan inte bortse från att de båda halkar efter Ducati när det kommer till raksträckor. En nackdel med denna Bologna-producerade motorcykel är att den ofta kan bli en aningen otymplig i kurvorna.

När man ser till traditionen finns det flera olika problem, och de hänger samman med alla team inom motorsporten. Innan man lägger sin satsning på ett alternativ måste man se till den aktuella banan. Innan en säsong är i full gång kan det dock vara helt omöjligt att säga om någon motorcykeltillverkare har lyckats med att åtgärda något problem som funnits under tiden vintern har förlupit.

Vädrets påverkan

En mycket viktigt sak att tänka på när man ska spela pengar på motorcykelsport är att vädret kan spela in rejält. I dag är reglerna dock lite annorlunda än vad de var för ett par år sedan. För några år sedan var det faktiskt som så att lite regn kunde ställa in hela motorcykeltävlingen.

Nu kan de tävlande ofta välja mellan att gå in i depån och välja en annan motorcykel som är torr. Detta kan ge bättre grepp och vägegenskaper ute på banan.

Det kan, inför att man placerar sitt bet, vara bra att fundera lite över hur vädret ser ut att bli. Om det blir rejält med regn kan en helt oväntad förare ta hem segern.