Risker med motorcykelsporter

Precis som det finns risker med att gå på stora Euro Stadium i fotboll över hela världen med tusentals människor, finns det ännu större risker med att köra motorcykel. Många gillar att åka motorcykel. När det gäller vanliga motorcyklar är det dock inte tillåtet att köra hur snabbt som helst, eller att bryta mot olika trafikregler ute på vägarna. Däremot finns det motorcykelsporter att delta i. Där är högre hastigheter tillåtna och det finns inga vanliga trafikregler. Det är dock som så att motorcykelsporterna också är relativt riskfyllda.

Är alla sporter lika riskfyllda?

När det gäller olika motorcykelsporter kan riskerna variera lite. Ofta beror det helt enkelt på hur fort man kör. När det gäller till exempel speedway är banan relativt platt och lättkörd, men den höga hastigheten gör att man lätt kan krocka och då blir skadorna i regel allvarliga. Inom trial ska man ta sig över hinder med en lätt motorcykel och det är lätt att välta. Fördelen är att man i regel är ensam på banan och man kan ta det relativt lugnt om man är ovan.

Kan man skydda sig?

Genom att använda korrekt skyddsutrustning kan man minska de skador man utsätts för i samband med en olycka. En bra hjälm, riktiga skor, en overall och kraftiga handskar bör alltid bäras vid motorcykelsporter. Det är dessutom en fördel om man bär till exempel ett ryggskydd och ett nackskydd.

Vanliga skador

En del skador är vanligare än andra inom motorcykelsporter. Det kan bland annat röra sig om skrapsår, stukningar och om blåmärken. Även benbrott förekommer relativt ofta. Det finns dock förare som skadas mer allvarligt, till exempel i form av inre blödningar, hjärnskakning och vissa förare kan rent av avlida av sina skador.

Behöver man extra försäkring?

Om man tävlar inom motorcykelsport kan det vara bra att se om den vanliga försäkringen man har täcker skadorna som kan uppstå. I många fall behöver man komplettera med en extra försäkring som ger ersättning om man skadas allvarligt under utövandet av sporten.

Skaffa en egen motorcykel för motorsport

Om man vill tävla i motorcykelsport som motocross kan det vara klokt att skaffa sig en egen motorcykel. I regel finns det nämligen inte möjlighet att låna sådana i tävlingssammanhang. Dessutom kan man behöva olika storlekar på motorcykel beroende på hur lång och tung föraren är.

Välja rätt motorcykel

När det gäller motorcyklar i motorsport finns de i flera olika varianter. Det är viktigt att tänka på att man i regel inte kan använda samma motorcykel till alla sporter. En speedwaymotorcykel lämpar sig till exempel inte till trial och en Harley Davidsson fungerar inte inom motocross. När man ska köpa en motorcykel måste man alltså se till att ha koll på vilken sorts motorcykel man behöver.

Köpa en begagnad motorcykel

En ny motorcykel kostar pengar och om man inte vet säkert att man vill hålla på med motorcykelsport kan det vara klokt att leta efter en begagnad motorcykel. De fungerar i regel under flera år till bara man ser till att sköta om sin motorcykel. En tvätt och kanske lite service är bra att ordna. Det är dock viktigt att man ser till att gå igenom motorcykeln och kanske också besiktiga den innan man köper den.

Om pengarna inte räcker till

Om man vill köpa en motorcykel för motorsport kan man ibland inse att den kostar en del mer än vad man har räknat med. Då kan man antingen behöva köpa en billigare motorcykel, eller så får man ta ett lån. Om man visat vad man går för på banan är det inte heller omöjligt att en sponsor fått upp ögonen för föraren och då kanske denna kan få sponsring.

Försäkra motorcykeln

Att försäkra sin motorcykel är inte helt fel. Då kan man i många fall få ersättning om motorcykeln går sönder. En försäkring kostar en del pengar men i regel är den väl värd pengarna.

AMA Motocross 2019

2019 bjöd på en väldigt händelserik säsong och flera förare fick visa vad de gick för. När säsongen inleddes var alla blickar riktade mot Eli Tomac och Adam Cianciarulo, båda favoriter att ta hem titeln i sina respektive klasser.

250 cc

I 250-klassen var Adam Cianciarulo favorien att vinna, och det kunde inte ha börjat bättre för honom. De första fyra deltävlingarna blev vinster för honom. Han vann inte alla motos, men han fick så pass bra resultat att ingen fick bättre kombinerade resultat i varje deltävling. Den som bröt hans vinststreak var Justin Cooper som vid runda 5 körde sin motorcykel till vinsten. Det skulle dock visa sig att det inte gick att stoppa Adam Cianciarulo, som i slutändan tog hem titeln. Han samlade ihop 519 av de maximala 600 poängen. På andra plats kom Dylan Ferrandis med bara 20 poäng mindre, 499. Sista platsen på prispallen tog Justin Cooper med 361 poäng.

450 cc

450-klassen började väldigt spännande där det var Eli Tomac, Ken Roczen och Marvin Musquin som hade de bästa resultaten. Alla väntade med spänning på att få se hur det skulle sluta och ifall Eli Tomac skulle kunna ta hem titeln för tredje året i rad, någonting som bara en handfull förare har lyckats med tidigare. Det skulle dröja ett antal rundor men till slut skulle Eli Tomac lyckas försvara sin titel och han tillhör numera en grupp på enbart sju förare som har vunnit tre eller fler titlar. Han samlade ihop 521 poäng och slog därmed Ken Roczen och Marvin Musquin som hamnade på andra och tredje plats med 463 respektive 451 poäng.

Sammanfattning

Det var mycket spänning under 2019 fram till de sista rundorna och det gick inte på förhand att säga säkert vem som skulle vara den mest troliga kandidaten för att ta hem vinsten.

Att spela på motorsport

Motorsport är i dag överlag en av de allra bredaste och mest kategoririka sporterna som finns i hela världen. Både för de som vill utöva sporten, men också för vadhållare och spelare som vill spela innebär antalet alternativ flera fördelar. Det stora antalet grenar och varianter som finns i sporten gör att det finns ett i stort sett obegränsat antal alternativ att betta på för alla de spelare som gillar motorer, fläkt och fart.

I princip kan man säga att alla sporter där motordrivna fordon på ett eller annat sätt används faktiskt är en motorsport. Med en gång kan man då inse att många helt olika sporter faktiskt passar in i kategorin motorsport. Det är plötsligt inte bara Formel 1 och rally som kan räknas till kategorin utan helt plötsligt finner man även drifting, enduro, speedway, folkrace, drag racing, isracing och MotoGP tillsammans med flertalet andra sporter. I Sverige kan man dock inte bortse från att bilsporterna finns bland de mest populära. Drifting och rally samt folkrace är de allra mest populära.

När man ska betta på motorsport kan principerna som används skilja sig åt en del. I regel kan man dock säga som så att bettingvarianterna bygger på reglerna och principerna som finns i den sport man vill betta på. Om man vill betta på MotoGP handlar det om att man ska köra motorcykeln i mål så bra och snabbt som möjligt. Det gäller att vara först i mål. Om man som spelare vill spela på MotoGP kan man alltså satsa på vinnande förare, tider, andra placeringar och en hel del annat. De allra flesta motorcykelsporter är populära i Sverige men man kan inte bortse från att speedway är den allra populäraste. Här tävlar man med motorcyklarna på en bana av grus och de tävlande är med i gemensamma lag där laget som helhet samlar poäng. Man kan här till exempel betta på vinnande lag, vinnande förare, vilken poäng de ska få och en hel del andra saker.

Den motorsport som är allra mest populär att betta på är Formel 1, och det handlar ofta om att spelaren måste ha kunskap om sporten för att kunna få några rätt i satsningen. Så är dock också fallet när det till exempel gäller flera motorcykelsporter.

Om man ska satsa pengar på om en förare kommer att få ta hem vinsten eller något annat är det bra att först ha en del kunskaper om vilka regler som gäller, samt om hur sportens historia sett ut. Man måste också veta om hur vädret påverkar tävlingen samt de olika förarna.

För att bli en framgångsrik bettare inom motorcykelsport måste man se till att man läser på en hel del om den aktuella tävlingen innan man placerar sina bets. Man kan inte bara gå efter vilka bets som andra rekommenderar. De kan ofta utgå från att banan kommer att vara i allra bästa skick, samt att vädret kommer att vara bra under tävlingens gång. Som spelare gör man rätt i att undersöka olika förslag på bets,men man bör alltid göra ett gott arbete själv om man vill ha en större chans att vinna.

Överlag är motorsport mycket populärt att betta på världen över och även om man inte kan finna alla bettingalternativ hos svenska vadhållare kan man dock inte komma ifrån att det finns mycket att välja på.

Betting på Speedway

Om man är intresserad av att spela på på sporten Speedway finns det alltid aktuella odds hos de allra flesta stora spelbolagen. Först och främst kan man spela på den svenska Elitserien, Högsta serien med mera. Man kan välja mellan att spela på matchodds, head-to-head, vinnarodds och en hel del annat. När det gäller Speedway är sporten också mycket populär även internationellt och många spelbolag tillhandahåller också odds för VM i Speedway. Det finns också möjlighet att kunna spela på inhemska serier som Danmark, Polen och Tjeckien hos vissa bolag.

När det gäller Speedway skiljer den sig en hel del från flera av de mer traditionella MC-sporterna. Roadracing och enduro är till exempel inte alls likadana som Speedway. Denna sport utövas nämligen på närmast ovala grusbanor. Den har två raka sträckor och dessa hålls sedan samman av två relativt skarpa kurvor. En sak som verkligen är speciellt för sporten är att man vinklar motorcykeln i kurvorna så att grus från banan kastas från bakhjulet. Sporten är verkligen fartfylld och detta har dessvärre lett till ett par dödsfall genom åren och det är främst när motorcykeln lutas i kurvorna dessa sker.

I tävlingen går det ut på att man ska köra heat. Man kör då runt hela banan ett visst antal varv för varje heat. Heatet består av fyra åkare och varje åkare har en färgad huva för att man ska kunna skilja dem åt. Färgerna är röd, gul, blå samt vit. När heatet är kört får förarna poäng efter placering och dessa kan också delas ut till det lag föraren eventuellt tillhör. En sak som är lite speciell med Speedway är att de olika förarna inte är knutna till några speciella serier. Förare kan alltså köra för flera olika lag samt i flera olika serier.

Om man som spelare vill betta på Speedway gäller det att man ser över oddslistorna som finns hos alla större spelbolag så att man vet vad man vill spela på. När man ser till de olika svenska bettingsajter som finns och vad de har i sortimentet handlar det först och främst om Elitserien. Detta är den bästa ligan inom Speedway i Sverige. Man kan som spelare satsa på matchens resultat, vinnare eller just head-to-head. Det kan också finnas flera olika alternativ på oddsen men dessa tre alternativ kommer man garanterat att finna oavsett vilken bettingsajt man väljer.

Man ska som spelare inte tro att Speedway är en sport som bara är stor inom Sveriges gränser. Så är det inte utan det finns faktiskt tusentals fans i andra länder. Det innebär att det ofta finns stor efterfrågan på odds för just Speedway utomlands. Online finns det flera olika bettingsajter som låter spelaren spela på heat både i Sverige och utomlands. När det gäller heaten som körs utomlands finns det också väldigt mycket andra oddsalternativ att välja bland. Kanske vill man satsa på en förares tid under ett heat, vilken motorcykel de kör, vem i teamet som får mest poäng eller något helt annat som finns på marknaden.

Speedway

Detta är en mycket vanlig sport inom kategorin motorsport. Jämfört med andra motorsporter som är populära att satsa på är speedway lite annorlunda. Det är först och främst som så att motorcyklar används istället för bilar som i Nascar eller Formel 1.

När man tävlar i speedway avgörs tävlingen på en oval bana som täckts med grus. Föraren måste luta sig rejält i kurvorna för att kunna hålla farten. Överlag är tävlingarna mycket spännande och snabba, men tyvärr är det också relativt farligt att köra speedway på på grund av farten och kurvorna. Det är många förare som har dött genom åren när de utövat sporten och detta har gjort att sporten blivit mycket kritiserad.

När det gäller huvudtävlingen i speedway är de flesta förare överens om att det är speedway-VM eller FIM Speedway Grand Prix som man siktar på. Dessa tävlingar är serier av lopp som körs i de olika europeiska länderna.

Att lära sig mer om sporten

Om man vill bli bra på betting inom speedway måste man först och främst förstå hur man kör loppen. De olika förarna kör heats där fyra deltagare är med i varje heat och alla förare har en huva i en bestämd färg. Dessa färger är blå, gul, vit och röd.

Ett heat i tävlingen är flera varv och när man kört färdigt får man som förare poäng. Om man är med i ett lag får även laget poäng. Poängen som delas ut är 3-2-1-0. Man bör dock notera att det i denna sport inte finns några årliga serier som i ishockey, fotboll eller liknande. Inom speedway kan en förare byta lag precis när man vill.

Information om banor och maskiner

En speedwaytävling körs på en rundbana som är mellan 300-400 meter lång. Fyra förare brukar starta på en gång men ibland kan man i speciella rundor starta sex förare i ett heat. Om tävlingen är i individuell form kan sexton förare mötas alla mot alla. Om det däremot är en lagtävling kan dessa tävla 3-8 förare i ett lag. Heaten blir dock täta med mycket närkontakt under både lagtävlingar och i de individuella varianterna. Här är tagen tuffa och hårda men mycket rättvisa.

Vad krävs för att delta?

Man måste för att delta i tävlingen ha en speedwaycykel. Man måste också ha en godkänd skyddsutrustning med hjälm, ryggskydd, handskar och en del annat för att få vara med och tävla på bana.

Olika motorcykelsporter

Det finns väldigt många olika typer av motorcykelsporter inom kategorin motorsport i Sverige. Många tänker när de hör ordet först och främst på sporter som motocross och road racing. men det finns också väldigt många andra sporter där man just använder motorcykeln som fordon.

MotoGP

Denna sport är en klass inom motorcykelgrenen road racing. Man kör grenen i tre olika klasser, och dessa är Moto3, Moto2 och MotoGP. De slutliga mästerskapen körs sedan i 17 olika tävlingar och den förare som sedan har allra mest poäng när säsongen är slut blir vinnare av sin klass.

Enduro

Enduro är en annan mycket populär sport med motorcyklar. Man kör denna sport på olika kuperade banor som alla har gemensamt att de ligger i svår terräng. Banorna finns vidare i två olika typer där typ 1 har tidkontroller, tidkort, transportsträckor samt specialsträckor. Banor av typ 2 körs istället helt utan tidskontroll och banan är sluten. Man kör i denna tävling ett eller flera varv.

Motocross

Inom grenen motocross kör man med motorcykel på en något kuperad bana av sand, grus eller jord. Ofta är banan omkring 1,5-2 kilometer lång och de består till största delen av den naturliga terrängen med flera typer av hinder och hopp som har placerats ut efter banan.

Speedway

Grenen speedway körs på en oval eller rund bana som oftast består av grus med mer eller mindre lera inblandat. Banan är dessutom ofta doserad. Vanligen körs race med två lag som vardera har sju stycken förare. Grenen isracing går till på liknande sätt fast tävlingen sker på en oval bana av is och motorcyklarna har däck försedda med spikar.

Minimot

Om man vill köra med en förminskad version av en motorcykel för road racing är det minimot man bör satsa på. Här måste banan vara minst 350 meter lång och ofta väljer man att köra sporten på gokart banor. Tävlingarna sker ofta under ett bestämt antal varv och den som passerar mållinjen först efter att ha kört samtliga varv vinner tävlingen.

Trial

Grenen trial utövas med en motorcykel som helt eller i alla fall delvis saknar en sadel. Man kör grenen trial i en mycket varierande terräng och tävlingen handlar om att man ska ta sig fram på tid. Banan har ofta flera olika svårigheter och hinder. Det svåra är att man som tävlade inte får sätta ner sina fötter för att ta stöd.

Motorcykelsporter för yngre deltagare

I flera motorcykelsporter finns det verksamheter som passar barn och ungdomar. Det finns till exempel knattecross. Där kan alla barn som fyllt fem år köra riktig motocross på bana. Om barnen vill tävla måste de ta en licens som kan tas fram till dess att barnet fyller 12 år. Det samma gäller för alla skoter- och motorcykelsporter i Sverige.

Att betta på motorcykelsport

Det finns flera olika motorcykelsporter man kan spela på och i denna artikel kommer vi ta upp lite som kan vara bra att tänka på när man ska spela på just motorcyklar.

Vad kan man egentligen spela på?

Mästerskap

Hos spelbolag är detta det allra vanligaste alternativet att spela på, och det innebär helt enkelt att man satsar på vinnande lag i en speciell tävling. Som spelare kan det också vara bra att se lite extra på om bookmakern tillåter att man också kan spela på förarnas placeringar eftersom detta kan ge högre värde. Som spelare gäller det dock att välja med förnuft.

Konstruktion

I detta alternativ spelar man på vilket team man tror kommer att ta hem det allra största antalet poäng under hela säsongen. Ofta kan teamen värdera detta högre än vilka poäng förarna får individuellt. Det kan därför komma att påverka de eventuella andra spel man vill satsa på.

Snabbaste varvet

Många spelsajter och bookmakers erbjuder riktigt bra odds på de förare som har den allra snabbaste tiden under loppet. Detta är inte, som många tror, den mest troliga, alltså loppets vinnare.

Förare mot förare

Om man är intresserad av att spela på förare som krigar mot varandra är detta helt rätt alternativ att välja. Det finns en hel del bookmakers som erbjuder odds på att spelare ska vinna över varandra. Om man gör bra research kan man verkligen gynnas av oddsen.

Speciella odds

Många gånger kan bookmakers som Unibet erbjuda speciella odds på vissa sporter inom grenen motorcykel.

Håll koll på banan

I regel är det som så att varje motorcykel inom sporter har egna speciella svagheter samt styrkor. Dessutom är varje bana känd för att ha sina olika utmaningar, men hur fungerar egentligen de olika motorcyklarna på de olika banorna?

Yamaha

Just denna tillverkare har sedan länge varit känd för att kunna producera motorcyklar som har bra bromsar samt mycket bra kurvtagning. Det innebär att cykeln lämpar sig för hög fart och även för mer kurviga banor.

Honda

De motorcyklar som kommer från Honda kan många gånger ha lite problem med långa kurvor där motorcykeln måste ligga i vinkel under en lägre tid. Detta har varit känt i stallen under många år så ofta väljs denna cykel endast för banor med få eller korta kurvor.

Motorcyklar från Honda och Yamaha är båda enormt snabba, men man kan inte bortse från att de båda halkar efter Ducati när det kommer till raksträckor. En nackdel med denna Bologna-producerade motorcykel är att den ofta kan bli en aningen otymplig i kurvorna.

När man ser till traditionen finns det flera olika problem, och de hänger samman med alla team inom motorsporten. Innan man lägger sin satsning på ett alternativ måste man se till den aktuella banan. Innan en säsong är i full gång kan det dock vara helt omöjligt att säga om någon motorcykeltillverkare har lyckats med att åtgärda något problem som funnits under tiden vintern har förlupit.

Vädrets påverkan

En mycket viktigt sak att tänka på när man ska spela pengar på motorcykelsport är att vädret kan spela in rejält. I dag är reglerna dock lite annorlunda än vad de var för ett par år sedan. För några år sedan var det faktiskt som så att lite regn kunde ställa in hela motorcykeltävlingen.

Nu kan de tävlande ofta välja mellan att gå in i depån och välja en annan motorcykel som är torr. Detta kan ge bättre grepp och vägegenskaper ute på banan.

Det kan, inför att man placerar sitt bet, vara bra att fundera lite över hur vädret ser ut att bli. Om det blir rejält med regn kan en helt oväntad förare ta hem segern.